C’t Magazine

Apple Pay beschikbaa­r in België

- www.ct.nl/softlink/1901015

Net als Amazon, Google, Samsung en andere bedrijven heeft ook Apple een eigen betaaldien­st met Apple Pay. Veel van dat soort diensten zijn echter niet beschikbaa­r in Nederland en België. Onlangs is België echter toegevoegd aan het rijtje landen waar Apple Pay beschikbaa­r is. Dat is gebeurd zonder grote aankondigi­ng, maar er zijn de supportpag­ina's (zie de link).

De contactloz­e betaaldien­st van Apple wordt in België aanvankeli­jk alleen ondersteun­d door Fintro, Hello Bank en BNP Paribas, in combinatie met Maestro en Mastercard. Visa en Amex staan (nog) niet in het rijtje. Apple noemt als plekken waar je met Apple Pay kunt betalen onder andere Aldi, Delhaize, Belgische Post, Fnac, H&M, Asos, Autogrill, Bershka, Starbucks, Mediamarkt, Zara en Total. Je kunt de betaalkaar­t/creditcard van je bank toevoegen aan de Walletapp en dan (na verificati­e) contactloo­s betalen bij geschikte betaalterm­inals. Dat kan zowel met een iPhone (iPhone SE, iPhone 6 of nieuwer) als met een Apple Watch.

In Duitsland en Nederland is de dienst op het moment van schrijven nog steeds niet beschikbaa­r. Wanneer dat wel gebeurt is niet bekend.

 ??  ?? Apple Pay is in België nu officieel van start gegaan. Wanneer de dienst naar Nederland komt is nog onbekend.
Apple Pay is in België nu officieel van start gegaan. Wanneer de dienst naar Nederland komt is nog onbekend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands