C’t Magazine

Verlicht degelijk

-

De Gigabyte Aorus M5 is een verlichte muis die naast een dpi-instelling tot 16.000 switches heeft die 50 miljoen clicks meegaan.

Bij gamingmuiz­en valt er bijna niet meer om RGB-verlichtin­g heen te komen. Via de software van Gigabyte kun je de ledjes onder je palm en beide zijkanten met de rest van de Aorus RGB Fusion-producten syncen, of de verlichtin­g ook uitschakel­en. De wat lomp ogende muis ligt verrassend lekker in de hand. Je vingers vallen als vanzelf in de licht uitgeholde muisknoppe­n. Links en rechts op de muis zit een laagje grippy rubber, wel met het soort textuur die snel vuil wordt en lastig schoon te maken is. Het middenstuk met het scrollwiel en de plus- en minknop voor de dpi-instelling heeft een opvallende metaalkleu­rige laag. Via de software zijn de knoppen naar eigen wens te customizen.

De Omron-switches zorgen voor een fijne, degelijke klik. Het oppervlak van de muis heeft grip, zonder 'plakkerig' te zijn. Door het formaat en de vorm van de muis is hij geschikt voor gamers met een palm grip en claw grip, maar als je een finger grip gebruikt ben je met een andere muis beter bediend.

De Aorus M5 is alleen geschikt voor rechtshand­ig gebruik. Vooraan links zit ook de indicator (1 tot 4 strepen) van je dpi-instelling. Met de knoppen onder het scrolwiel wissel je snel van gevoelighe­id, handig als je in een game van een wapen voor dichtbij naar eentje voor veraf wisselt. De onderkant van de muis bevat een klep waar vijf gewichtjes van 2,5 gram in vastgeklik­t zitten. Zo pas je snel het gewicht en de balans van de muis aan. (avs)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands