C’t Magazine

Bose SoundTouch 10

-

De SoundTouch 10 serie III is de laatste jaren eigenlijk nauwelijks veranderd. Hij zit in een hoekige kunststof behuizing en straalt met een breedbands­peaker naar voren. De toetsen met een rubberen laagje zijn gebleven. Die toetsen hebben een duidelijk drukpunt en voelen in de praktijk erg degelijk aan.

Bij de app en de software is er ook weinig veranderd. Helaas. Muziek vanaf je pc is net als jaren terug via een eigen stukje serversoft­ware te benaderen. De app herkende ook andere UPnP-AV-servers binnen het netwerk, maar de Fritzbox-server niet. Over het algemeen schijnt Bose niet al te veel aandacht aan Androidgeb­ruikers te geven. De Android-app liet het bij onze test regelmatig afweten, en gezien de beoordelin­gen zijn we zeker niet de enigen die daar last van hebben. Onder iOS draaide alles wel stabiel.

Bose voorziet zijn SoundTouch­apparaten van een kleine infraroodr­emote. Dat is de enige afstandsbe­diening in deze test. Daarmee is de weergave te regelen en een van de zes favorieten aan te roepen.

Het geluid van de SoundTouch 10 mag er zijn. De speaker kan het volume aardig omhoog gooien en klinkt over het gehele volumebere­ik prima. Het geluid is goed gebalancee­rd. De bas is wat terughoude­nd. De app biedt daarbij ook nog eens een slider om de bas nog wat verder terug te schroeven. grote keuze-knoppen infrarood-remote slechte Android-app

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands