C’t Magazine

Heos 1 (HS2)

-

Denon heeft de instapper uit zijn Heosserie een kleine update gegeven en er HS2 als aanduiding achter geplakt. De Heos 1 heeft nu standaard bluetooth en dus geen losse usb-dongle meer nodig. De accu is als accessoire verkrijgba­ar. Daarbij wordt een siliconen afdekplaat­je voor de aansluitin­gen achter op de speaker meegelever­d. Hiermee wordt de spatwaterd­ichte speaker klaar voor gebruik buiten (of de badkamer). Wat fijn is, is dat de vorm van de accu de lijnen van de speaker volgt en niet extra opvalt. Bij continu gebruik hield de speaker het 6,5 uur vol.

De app laat je de speakers groeperen via drag&drop. De app is met zijn lijstweerg­ave niet het meest ideaal om door grote collecties heen te neuzen. Een functie om door te spoelen ontbreekt. Handig is de historyopt­ie waardoor je snel bij afgespeeld­e nummers uitkomt.

De Heos 1 heeft een iets te sterk hoog en heeft een zeer gericht geluid. Dat kan een voordeel zijn als je hem in een stereo-set-up gebruikt en specifiek op een bepaalde luisterpos­itie afstemt. Als algemene speaker midden in de woonkamer is hij wat minder geschikt.

Als je recht voor de speaker gaat zitten, hoor je precieze middentone­n en hoge tonen, waarbij je bij orkestopna­mes elk afzonderli­jk instrument kunt herkennen. Qua bas was het wat minder, maar dat is via de de app nog wat recht te breien. spatwaterb­estendig optionele accu gericht geluid

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands