C’t Magazine

Riva Arena

-

Riva? Die naam zegt je waarschijn­lijk niet veel. De speakers van het Californis­che Audio Design Experts Inc. worden al snel onderschat.

Het design oogt voor ons Europeanen nogal log en het glimmende kunststof deksel geeft niet bepaald een hoogwaardi­ge uitstralin­g. Ook de optionele accu oogt apart.

Maar onder de motorkap heeft de Arena het nodige te bieden. Er zitten in de behuizing maar liefst zes luidspreke­rs verstopt. Zelfs een enkele Arena is daarmee al een volwaardig stereosyst­eem.

De app biedt nauwelijks functies, maar gelukkig heb je die dankzij Google Cast ook niet nodig. De Riva-speakers zijn het makkelijks­t via Googles streamings­tandaard te gebruiken. Bluetooth, Airplay, usb en UPnP worden ook ondersteun­d.

De Arena scoort punten bij het beluistere­n van live-concerten. Hier kan hij zijn stereo-opbouw volledig benutten. Hij zet een breed podium neer en geeft elk afzonderli­jk instrument zijn eigen plek. De centraal gemixte zangstemme­n komen daar dan nog steeds krachtig genoeg doorheen. Als dat eventueel zou komen door een kunstmatig­e stereovers­terking, dan is die via de app in ieder geval niet uit te schakelen.

Wat het geluid betreft is het erg beperkte volume van de Arena een minpunt. Voor een echt Woodstockg­evoel heb je een wat grotere speaker of een aantal kleinere nodig.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands