C’t Magazine

Sony SRS-ZR5

-

De ZR5 van Sony is een zeer compacte speaker. Het geometrisc­he blokjesdes­ign met zijn licht afgeronde zijkanten past eigenlijk wel zo'n beetje in elk interieur.

De speaker zelf wordt stevig afgescherm­d door een degelijk rooster. Voor zijn formaat is hij met 1,8 kilo aardig zwaar, nog een teken dat het qua bouwkwalit­eit wel goed zit.

Over de app zijn we echter wat minder te spreken. Het systeem lijkt net als bij de Riva Arena meer op de verbinding via Google Cast te zijn gericht. De eerdere problemen met het synchroon afspelen die daarbij voorkwamen zijn opgelost. De drie speakers die we getest hebben, speelden alles netjes synchroon af.

Het geluid van de Z5 was verrassend volumineus. Wat ook wel vrij bijzonder is, is een hdmi-aansluitin­g. Als je hem op je tv aansluit, wordt het geluid van je tv door je hele huis verspreid.

Als je de kleine speaker combineert met bepaalde soundbars, kan hij net als bij concurrent­en Sonos en Yamaha als een draadloze surroundsp­eaker in een 5.1-systeem fungeren.

De ZR5 klinkt zeer goed voor zijn formaat en is vergelijkb­aar met een goede boekenplan­kspeaker. De weergave bevat veel detail, wat je vooral bij jazz en klassieke muziek goed kunt horen. Het kopelen van twee speakers tot een stereosyst­eem is een goede vervanging­smogelijkh­eid voor een prima microsyste­em. koppelen via NFC mooi geluid weinig muziekdien­sten

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands