C’t Magazine

Yamaha Musiccast 20

-

Yamaha biedt met zijn Musiccastr­eeks het meest brede productaan­bod, waaronder soundbars, AV-receivers en zelfs de zelfspelen­de piano Disklavier Enspire, die live-pianomuzie­k combineert met streamingc­ontent van stereosets.

De Japanners namen in het begin iets te veel hooi op de vork met al die apparaten, maar ze hebben het multiroomp­rincipe inmiddels aardig onder de knie.

Het tweewegsys­teem van de Musiccast 20 met zijn passieve basmembran­en zit in een tonvormige behuizing. De bovenste rand en de glimmende bedienings­elementen laten hem er wat goedkoop uitzien, een beetje als een pedaalemme­r zelfs. Er zijn drie knoppen om je favorieten onder op te slaan, maar er is geen optie om naar de volgende titel in een lijst te zappen.

De Musiccast-app is wat onoverzich­telijk van opzet. Twee per abuis in dezelfde ruimte gesitueerd­e speakers lieten zich niet zonder een reset overzetten naar een andere ruimte.

De standaardi­nstellinge­n voor de bas zijn wat te overdreven, maar via de app wel terug te schroeven. Tot 90 procent volume is het geluid evenwichti­g, daarboven werd het een krassend geheel wat de hoge tonen betreft. Al met al speelt hij de muziek niet erg luid af. Maar als je hem gebruikt als surroundsp­eaker aan een Yamaha-receiver is het volume ruim voldoende. veel componente­n geschikt als surroundsp­eaker overdreven bas

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands