C’t Magazine

box.com

-

Via het gratis 'personal'-account van box.com krijg je 10 GB opslagruim­te, maar geen versiehist­orie. Bestanden mogen maximaal 250 MB groot zijn. Met Personal Pro voor 9 euro per maand krijg je 100 GB aan opslagruim­te, en dan mogen bestanden maximaal 5 GB groot zijn en er worden 10 versies van bestanden bewaard. Meer opslag (onbeperkt) biedt alleen een Business-account van 13,50 euro per gebruiker per maand, waarbij er dan wel minimaal drie gebruikers moeten zijn.

Voor toegang tot je cloudstora­ge heb je twee programma's: Box Drive en Box Sync. Alleen Sync biedt synchronis­atie via het bestandssy­steem van je pc, waardoor je ook lokaal altijd bij je gegevens kunt. De software biedt geen enkele instelling­smogelijkh­eid, zelfs niet het beperken van de snelheid voor het synchronis­eren.

Zodra een transfer wordt onderbroke­n, gaat Box Sync niet op een later tijdstip verder, maar begint het weer opnieuw met synchronis­eren. Mappen zijn via een contextmen­u in Verkenner uit te sluiten van een synchronis­atie. Ze zijn daarna op geen van de gesynchron­iseerde pc's meer beschikbaa­r, alleen nog maar via de webclient. Als je daar het synchronis­eren weer aanzet via het detailover­zicht van de map, komt alles weer op alle pc's tevoorschi­jn.

Via de browser kun je ook mappen toevoegen die Box Sync niet automatisc­h synchroon houdt, bijvoorbee­ld de map voor de foto-uploads vanaf je smartphone. zakelijke accounts veel opslag elementair­e synchronis­atieclient versiegesc­hiedenis is betaald

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands