C’t Magazine

Dropbox

-

Bij het gratis account van Dropbox krijg je 2 GB aan opslag, wat je nog iets kunt opkrikken met het uitvoeren van bepaalde taken. De versiegesc­hiedenis en de prullenbak­inhoud worden 30 dagen opgeslagen. Als je 10 euro per maand spendeert aan een Plusaccoun­t, krijg je 1 TB tot je beschikkin­g. Het Profession­al-pakket verdubbelt de opslagruim­te en biedt een aantal extra functies, maar kost twee keer zoveel. Daarmee kun je sharelinks afschermen met een wachtwoord en ze voorzien van een vervaldatu­m, verwijderd­e items 120 dagen in je prullenbak bewaren en een smart-sync-functie die bestanden pas downloadt bij gebruik om op schijfruim­te te besparen.

Een aantal features is voor zakelijke gebruikers, bijvoorbee­ld de uitvoerige logfunctie (vanaf Business Advanced) en de EU als opslagloca­tie (pas vanaf 250 gebruikers). Ontwikkela­ars kunnen online een zeer uitvoerig gedocument­eerde API vinden.

Het synchronis­eren ziet er het meest volwassen uit. De clients herkennen zowel bij het up- als downloaden dubbele bestanden. Dat geldt ook bij kleine veranderin­gen aan grote bestanden, waarbij alleen de wijziginge­n worden gesynchron­iseert. Alles bij elkaar is de synchronis­atiefuncti­e positief onopvallen­d.

De Windows-client van Dropbox is de enige met een aparte functie voor directe LAN-transfers. Daarmee wordt geprobeerd de content bij pc's binnen het lokale netwerk op te halen om internetba­ndbreedte te besparen. Er is geen WebDAV-toegang. alleen wijziginge­n worden gesynct lexibel in te stellen serverloca­tie alleen zakelijk

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands