C’t Magazine

Google Drive

-

Bij Google krijg je 15 GB aan opslag gratis binnen Google Drive. Het houdt de versiegesc­hiedenis 30 dagen bij en de inhoud van de prullenbak wordt bewaard zo lang je wilt. Als je meer opslag wilt, kun je kiezen voor 2 euro per maand voor 100 GB of 10 euro per maand voor een forse 1 TB. De keuze loopt nog door tot 30 TB voor 300 euro per maand. Maar uitgebreid­e opties voor sharelinks zoals het afschermen met een wachtwoord of een vervaldatu­m zijn niet beschikbaa­r.

Voor het synchronis­eren vanaf je pc richting je Google Drive biedt Google de tool 'Back-up en sychronisa­tie' aan. Als je de tool voor het eerst start, vraagt hij welke mappen gesynchron­iseeert moeten worden in Google Drive en vinkt daarbij de mappen A beeldingen, het Bureaublad en Documenten standaard aan. Vink die uit als je daar geen behoefte aan hebt. Daaronder wordt gevraagd in welke kwaliteit je foto's en video's wilt uploaden en of ze Google Foto's moeten. Verder maakt het programma koppelinge­n aan voor Google Documenten, Spreadshee­ts en Presentati­es.

De client doet niet aan het herkennen van dubbele bestanden. Als je netwerkver­binding korte tijd hapert begint het programma later weer helemaal opnieuw met het uploaden.

De smartphone-app biedt geen foto-upload, die functie zit alleen in de Google Foto's-app. Google biedt ook geen WebDAV-toegang. Mocht je Google Drive als netwerkdri­ve willen koppelen, gebruik dan een tool zoals CarotDAV. veel gratis opslag veel functies in gratis versie smartphone­foto's via andere app

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands