C’t Magazine

Koofr

-

Het Sloveense Koofr biedt opslagruim­te met servers in de EU. Met het gratis account krijg je 2 GB, voor 50 cent krijg je 10 GB en het aanbod loopt in stappen op tot 10 euro voor 1 TB opslag. Ook bij de gratis versie zijn er genoeg opties. De versiegesc­hiedenis loopt oneindig door en sharelinks zijn te voorzien van een wachtwoord en vervaldatu­m. De mobiele app kan je foto's automatisc­h uploaden. Bestanden verdwijnen wel al na 7 dagen uit de prullenbak.

De software biedt geen selectieve synchronis­atie, maar je kunt wel meerdere losse synchronis­atie-acties inregelen. Bij de instelling­en in de webinterfa­ce onder je account en kun je via 'Places' koppelinge­n maken met Amazon Drive, Dropbox, Google Drive en OneDrive, zodat ook die inhoud in de webinterfa­ce (alleen-lezen) beschikbaa­r is. De inhoud van die mappen wordt niet gekopieerd naar Koofr.

De synchronis­atiesoftwa­re onder Windows was wat gammel. Na het halverwege van het synchronis­atieproces verbreken van de netwerkver­binding, ging de client niet meer verder. We moesten hem eerst opnieuw opstarten om hem weer aan de gang te krijgen. Als het overzetten van gegevens wordt onderbroke­n, begint hij later weer van voren af aan.

Wat erg vervelend is, is dat het verschuive­n van data binnen je synchronis­atiemap voor onnodig veel verkeer zorgt, zowel naar de cloud als bij de andere pc's. Het bestand wordt gewist op de oorspronke­lijke locatie en daarna pas in de doelmap binnengeha­ald. veel functies in gratis versie gaat slecht om met dataverkee­r deels onbetrouwb­aar

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands