C’t Magazine

Syncplicit­y

-

Het Amerikaans­e Syncplicit­y biedt je 10 GB aan gratis opslag. Voor 5 dollar per maand kun je daar 100 GB van maken. Syncplicit­y houdt een onbeperkt aantal versies van bestanden bij. Je kunt ervoor kiezen om je data in de EU of in Amerika op te slaan, die keuze is achteraf niet meer aan te passen.

De Windows-client biedt geen selectieve synchronis­atie voor afzonderli­jke cloudmappe­n, maar heeft wel als enige in de test een mogelijkhe­id om bepaalde typen bestanden uit te sluiten.

In de praktijk raakt de software snel van slag. Bij con licten met bestandsve­rsies worden er onnodige extra kopieën van lokale bestanden gemaakt. We hadden vaak moeite om de client te dwingen om te synchronis­eren.

Bij vrijwel gelijktijd­ige veranderin­gen aan een tekstbesta­nd vanaf twee pc's bleven de versies achter op de pc's en werden ze niet gesynchron­iseerd, terwijl Verkenner wel door middel van groene vinkjes meldde dat het synchronis­eren gelukt was. Ook worden de vinkjes pas na een paar minuten bijgewerkt. Het wissen van bestanden werd ook niet goed op andere pc's overgenome­n.

Bij de zakelijke accounts biedt Syncplicit­y single-sign-on via Active Directory en uitgebreid­e logging. Om je sharelinks van een wachtwoord te voorzien, moet je een Enterprise­account nemen. 2FA ontbreekt en de smartphone-app biedt geen optie voor het uploaden van foto's. synchronis­eren werkt slecht mobiele app geen foto-upload geen 2FA

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands