C’t Magazine

Tresorit

-

Tresorit is een dienst uit Zwitserlan­d met een sterke focus op privacy. Het biedt end-to-end-encryptie. De gratis Basic-versie is niet direct te kiezen, na de trialversi­e (14 dagen) van een betaalde optie val je terug naar die gratis versie. Die biedt 3 GB opslag, is beperkt tot 2 apparaten en heeft geen versiebehe­er. Als je iets wist, is herstellen niet mogelijk. Sharelinks zijn 30 dagen geldig. De Premium-versie voor 10 euro per maand biedt 200 GB voor maximaal 5 clients. Die houdt 10 versies van bestanden bij, biedt logging over de afgelopen 90 dagen en gewiste bestanden zijn dan wel te herstellen. Pas vanaf het Solo-abonnement met 2 TB voor 25 euro per maand kun je tot 10 apparaten gebruiken en heb je vrijwel geen beperkinge­n.

De client voor Windows synchronis­eert niet alleen, maar biedt ook direct toegang tot cloudconte­nt die niet wordt gesynchron­iseerd met je lokale disk. Het programma is erg overzichte­lijk en prettig om mee te werken. De bandbreedt­e is instelbaar en te beperken tot bepaalde tijdstippe­n. Als je een bestand binnen je lokale syncmap verplaatst, wordt het bestand in de cloud en op andere apparaten niet verplaatst, maar gewist en opnieuw overgezet. Dat zou tegen de tijd dat je dit leest door Tresorit moeten zijn verholpen.

Door de end-to-end-encryptie moet je je wachtwoord veilig bewaren of goed onthouden. Als je het vergeten bent, kun je je account alleen weer in als je nog op een van je apparaten bent ingelogd. encryptie ijne software niet overdreven veel features

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands