C’t Magazine

Your Secure Cloud

-

Your Secure Cloud komt uit Duitsland en je gegevens worden in Duitsland opgeslagen. Ook hier is er end-toend-encryptie. Als enige in de test is er geen gratis account, maar wel een demo-omgeving om alles uit te proberen. De prijzen per maand lopen uiteen van 2,50 voor 10 GB tot 50 euro voor 1 TB.

De clouddiens­t biedt een wachtwoord­beveiligin­g voor je gedeelde links, met een geldigheid­sduur. Er worden oneindig veel bestandsve­rsies bijgehoude­n en de inhoud van de prullenbak blijft beschikbaa­r totdat je die permanent weggooit.

Voor het synchronis­eren gebruikt Your Secure Cloud het opensource Sea ile (zie het voorgaande artikel). Bij het uploaden van nieuwe content herkent het programma de dubbele bestanden. Het is bovendien in staat alleen de kleine veranderin­gen in grote bestanden te synchronis­eren. Het synchronis­eren richting andere clients verbruikt echter toch weer data. SeaFile biedt geen selectieve synchronis­atie van bepaalde cloudmappe­n en geen statuspict­ogrammen voor bestanden in Verkenner. Afgezien daarvan werkt de software probleemlo­os.

Voor het openen van populaire o ice-bestandsfo­rmaten heb je in de webinterfa­ce de webapp OnlyO ice tot je beschikkin­g. 2FA is keurig aanwezig. Voor als je de authentica­torapp een keer niet bij de hand mocht hebben, is het altijd aan te raden om recoveryco­des te laten genereren. our Secure Cloud biedt geen WebDAVtoeg­ang. functieomv­ang encryptie link aan de prijs

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands