C’t Magazine

Asus ROG Maximus XI Hero (Wi-Fi)

-

De Asus ROG Maximus XI is met een prijskaart­je van 360 euro het duurste moederbord in deze test – meer dan twee keer zo duur als het goedkoopst­e geteste exemplaar. Maar voor dat geld biedt hij wel een fancy uitrusting inclusief CNVi-wifi en Bluetooth 5.0, plus de meest uitgebreid­e BIOS-opties voor handmatige tuning en overklokke­n. Daarbij past ook de rijkelijke ondersteun­ing van RGB-ledverlich­ting via Aura Sync.

Wat minder mooi, of in elk geval niet zo'n logische keuze, is Asus Armoury Crate. Met die functie wordt via het Windows Platform Binary Table ongevraagd software geïnstalle­erd onder Windows 10. Dat kan handig zijn, omdat het onder andere om de netwerkdri­ver gaat. Maar het levert ook een potentieel veiligheid­sgat op.

Idle verbruikt het moederbord van Asus als enige meer dan 20 watt. De ventilator­regeling is vooral in het lagere bereik niet flexibel genoeg, maar hij biedt rijkelijk veel aansluitin­gen als je kiest voor waterkoeli­ng.

De Maximus XI Hero is het enige moederboar­d in de test met een BIOS Flashback-knop, zodat je ook zonder een ondersteun­de cpu het BIOS kunt bijwerken. Het segmentdis­play is handig bij de foutdiagno­se.

uitgebreid­e overklokop­ties wifi, DisplayPor­t hoog energiever­bruik, prijzig

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands