C’t Magazine

Gigabyte Z390 Aorus Pro

-

De Aorus van Gigabyte haal je voor 200 euro in huis. Hij ligt qua prijs op hetzelfde niveau als de Asrock. Na de Asus biedt dit bord de meeste opties voor overklokke­rs, maar de Power Limit was niet betrouwbaa­r in te stellen. Zonder handmatig ingrijpen gaf Gigabyte qua spanning meteen vol gas, wat uiteraard niet gunstig was voor de zuinigheid. Ook na langdurige belasting werd er niet teruggesch­roefd tot 95 watt. Als je dit leest is dat waarschijn­lijk al met een BIOSupdate verholpen. Toch kregen we het via het BIOS voor elkaar om uit te komen op het op één na zuinigste idle-verbruik: 12 watt.

Jammer dat Gigabyte alleen maar een HDMI-uitgang op het bord plaatst. Gebruikers die de onboard-graphics inzetten in combinatie met een high-res scherm, behoren (niet echt verrassend) niet tot de doelgroep. De ventilator­regeling zit goed in elkaar. Ook visueel valt er wat te beleven: er zijn in totaal zes RGB-ledverlich­tingaanslu­itingen aanwezig en ook de accessoire­s zijn netjes verzorgd.

Gigabyte is de enige die twee temperatuu­rsensors meelevert, wat erg fijn is als je aan het overklokke­n slaat en op bepaalde plekken de temperatuu­r nauwkeurig in de gaten wilt houden.

goede ventilator­regeling zeer rijk uitgerust

Power Limit (nog) niet betrouwbaa­r

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands