C’t Magazine

Watterott RPi-Display B+

-

Het 2,8"-display van Watterott bevestig je rechtstree­ks op de GPIO-pinnen van de Pi, daar kan weinig misgaan. We hebben het met het B2-model gecombinee­rd en in een behuizing van Tek-Berry geplaatst die ruimte biedt aan een display. De kleine toetsen aan de rechterkan­t van het display zijn verbonden met GPIO-pinnen 17, 22 en 27, en je kunt er zelf bepaalde toepassing­en aan koppelen.

Het resistieve touchscree­n is een dunne folie op het glas van het display. Het touchscree­n buigt bij aanrakinge­n wel een beetje mee en komt wat slapjes over. Het beeld eronder is wel glashelder.

Watterott gebruikt voor het RPiDisplay B+ een TN-paneel dat een gemiddeld contrast heeft van 1050:1 en een helderheid van 200 cd/m2. Het heeft een resolutie van 320 × 240 beeldpunte­n, wat resulteert in een hoge pixeldicht­heid van 140 dpi en een scherpe, maar kleine weergave. De kleuren van het kleine Watterotts­cherm zijn het meest verzadigd van de geteste modellen. Rode kleuren worden van de zijkant gezien wel duidelijk fletser.

past in Tek-Berry-behuizing verzadigde kleuren trage aansturing via SPI

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands