C’t Magazine

Toguard WR952

-

Het scherm van Toguard ziet eruit als een mini-monitor voor een pc. Het zou ook geschikt moeten zijn om in een auto te monteren, maar daar lijkt het scherm ons minder geschikt voor. Naast een VGA- en AV-ingang heeft de WR952 ook ingebouwde luidspreke­rs.

Standaard heeft het scherm een helderheid van 170 cd/m2. Je kunt de helderheid via het menu ophogen tot 250 cd/m2, maar daardoor verandert zwart opeens in lichtgrijs en lichtgrijs in wit. Je kunt beter de gemiddelde helderheid aanhouden en het contrast (witbalans) iets hoger instellen of de dynamische modus gebruiken.

Het scherm geeft kleur- en grijstintv­erlopen daarbij zeer goed weer. De kleuren zijn niet bijzonder verzadigd, maar wel kijkhoekon­afhankelij­k. Het scherm oogt in z'n geheel prettig. In het scherm zit – in afwijking van de specificat­ies – een VA-panel met een gemiddeld contrast van 1170:1. Door de resistieve touchlaag op het panel worden fijne structuren in het beeld onrustig en wazig. Voor aansluiten van het touchdeel gebruik je het meegelever­de kabeltje, dat aan beide uiteinden een USB-A-stekker heeft.

zeer flexibel inzetbaar fijne beeldstruc­turen wazig helderheid wijzigt contrast

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands