C’t Magazine

Faytech FT10WTMBCA­P

-

Om het display van Faytech zit een rubberen rand en aan de voorzijde is het IP65-gecertific­eerd. Er zitten drie signaaling­angen en stereospea­kers in. De stekker voor de 12V-voeding zit vastgeschr­oefd.

In de behuizing zit een IPS-display met kleuren die de sRBG kleurruimt­e grotendeel­s afdekken. De keuren zijn helaas echter niet kijkhoekaf­hankelijk. De kleurresol­utie is intern namelijk op video afgestemd. Daardoor worden zeer donkere grijs- en kleurtinte­n niet goed weergegeve­n. Het gemiddelde contrast van 1270:1 is wel zeer hoog voor een IPS-lcd. Het glas van het scherm is geëtst zodat het mat is, maar dat levert wel een enigszins korrelig beeld op.

Het capacitiev­e touchscree­n sluit je via usb op de Raspberry Pi aan. Het wordt dan automatisc­h herkend. Het menu dat je via de vier toetsen aan de zijkant bedient is irritant omdat je steeds mistypt, waardoor je bijvoorbee­ld per ongeluk van signaaling­ang wisselt of het scherm uitschakel­t. Los daarvan is het scherm van Faytech zeer profession­eel – dat zie je helaas ook terug in de prijs.

robuust, flexibel inzetbaar kijkhoekon­afhankelij­k erg duur

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands