C’t Magazine

Meer comfort voor Windows 7 en 8.1

-

Als je om welke reden dan ook nog niet aan Windows 10 toe bent, kun je toch al wat handige functies van het nieuwe systeem gebruiken. Daaronder de mogelijkhe­id met het muiswieltj­e in vensters te scrollen voordat je ze met een klik naar de voorgrond haalt. Die functie is bij Windows 7 en 8.1 toe te voegen met

WizMouse. De virtuele desktops die er vanaf Windows 10 standaard inzitten, kun je ook bij oudere systemen toevoegen met het programma Dexpot.

De mogelijkhe­id om vensters op een helft van het beeldscher­m te laten passen door ze naar de linker of rechter schermrand te slepen, werd bij Windows 10 uitgebreid met de schermhoek­en om vensters ook in kwadranten te kunnen indelen. Voor oudere Windows-versies biedt het programma AquaSnap in de gratis Personal-editie een vergelijkb­are functie. Dat kan vooral op grotere monitoren met een 4K-resolutie handig zijn om in een handomdraa­i vier Full-HDvensters in een 2 bij 2 opstelling te krijgen. Bovendien kun je de tool zo instellen dat de vensters met de randen aan elkaar klikken en dat het schudden van een venster het continu op de voorgrond houdt – en nog meer van dat soort dingen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands