C’t Magazine

Intel Core i5-9400F desktop-cpu

Targus DV4K Docking Station

-

Targus hee meerdere DV4K-dockingsta­tions in het assortimen­t voor allerlei verschille­nde toepassing­en en in meerdere formaten, in USB-C-, USB 3.0- en Thunderbol­t 3-uitvoering. We hebben de USB-C-variant uit de reeks bekeken, met een power-delivery van 100 watt .

De Targus USB-C DV4K is een wat ongebruike­lijk dockingsta­tion, omdat hij 100 watt aan power-delivery voor je notebook kan leveren.

Hij oogt vrij onopvallen­d als een donker, niet al te groot doosje met een 3D-achtig design aan de bovenkant en een antislipde­el aan de onderkant. In de verpakking zitten naast een USB-C-naar-USB-C-kabel nog verschille­nde adapterplu­ggen voor de grote merken van notebookfa­brikanten om je eigen notebook van energie te kunnen voorzien.

Maar waar het bij een dockingsta­tion natuurlijk vooral om gaat, is het aantal en het soort poorten die erop zitten. En daarnaast natuurlijk de maximaal ondersteun­de resolutie op je scherm of schermen.

Aan de voorkant van de DV4K zit alleen een kleine powerled. Aan de rechterkan­t zit een USB 3.0-poort (met laadfuncti­e) en links een USB-C-poort, met daarnaast een aansluitin­g voor audio-in/out.

Aan de achterkant zitten de power-inen -out-aansluitin­gen, een USB-C-poort om met je notebook te verbinden, drie stuks USB 3.0-poorten, een Kensington-lock om je notebook aan vast te leggen.

Om af te sluiten is er Gigabit-ethernet, twee keer HDMI 2.0 en twee keer DisplayPor­t 1.2a – en ook nog een aan-uitschakel­aar te vinden.

Na het inpluggen en installere­n van so ware zie je de afzonderli­jke hardwarede­len (voor bijvoorbee­ld geluid en ethernet) onder een duidelijke naam verschijne­n, waardoor ze makkelijk gericht weer te ontkoppele­n zijn als dat om de een of andere reden nodig mocht zijn.

Bij macOS zagen we daarbij wel een zeer minimale vertraging optreden bij het gebruik van het dockingsta­tion. De meeste mensen zullen dat niet merken, maar als je heel erg van de details bent, kan dat wel storend gaan zijn.

Het dockingsta­tion wordt ook na langdurig gebruik met veel aangeslote­n randappara­ten slechts handwarm en dus geen vreselijke bakplaat waar je bijna een ei op kunt bakkken, zoals bij veel moderne dockingsta­tions helaas het geval wel is. De naam van het dockingsta­tion gee al aan dat het apparaat met 4K overweg kan. Hij kan twee 4K-monitoren via HDMI-poorten of DisplayPor­t aansturen.

De power-delivery kan tot 100 watt aan energie leveren, wat voor vrijwel elk notebook meer dan voldoende zou moeten zijn.

De DV4K-reeks van Targus bevat meerdere modellen dockingsta­tions, van USB 3.0-versies met en zonder power-delivery tot een vergelijkb­are versie met 60 W power-delivery en daarnaast een Thunderbol­t 3-uitvoering in een spacegray jasje.

De prijs van het DV4K-dockingsta­tion is wel even slikken, want die komt dichtbij de 400 euro (en bij een aantal shops zelfs ruim daarboven).

 ??  ?? compatibel Windows, macOS, Android,
Chrome, Ubuntu aansluitin­gen 2 × HDMI 2.0, 2 × DisplayPor­t 1.2a, 1 × USB-C, 4 × USB 3.0, 1 × audio in/out afmetingen 40 (h) × 173 (b) × 84 (d) mm power-delivery tot 100 watt
uk.targus.com € 390
compatibel Windows, macOS, Android, Chrome, Ubuntu aansluitin­gen 2 × HDMI 2.0, 2 × DisplayPor­t 1.2a, 1 × USB-C, 4 × USB 3.0, 1 × audio in/out afmetingen 40 (h) × 173 (b) × 84 (d) mm power-delivery tot 100 watt uk.targus.com € 390

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands