C’t Magazine

Throwing Star LAN Tap

-

Met de Throwing Star LAN Tap is het afluistere­n van bekabelde netwerken kinderspel. Aan de zijkanten en boven en onder zit een RJ45-poort. Aan een van de zijden sluit je een client aan, aan de andere kant het netwerk. Vervolgens kun je het doorgestuu­rde dataverkee­r realtime bekijken als je op de aansluitin­g boven of onder een computer aansluit waarop een pakketmoni­tor zoals Wireshark draait. Omdat bij de analysepoo­rten alleen de draden voor ontvangen zijn aangeslote­n, is er geen risico dat er vanaf de analyse-pc pakketten in het gemonitord­e netwerk terechtkom­en en de analyse verstoren.

Het apparaat ondersteun­t daarbij echter geen Gigabit-Ethernet, maar schroeft zulke verbinding­en terug naar Fast-Ethernet (100 Mbit/s). De Throwing Star Star LAN Tap werkt geheel zelfstandi­g en heeft geen eigen voeding nodig. Het monitoren van Gigabit-Ethernet blijkt zonder voeding echter niet mogelijk. De twee condensato­ren zorgen er dan ook voor dat de verbinding­ssnelheid van de aangeslote­n apparaten op Fast-Ethernet wordt gezet. Verder heeft de Throwing Star Star LAN Tap weinig invloed op het lokale netwerk.

Gebruikskl­aar in een robuuste plastic behuizing kost het apparaat onder de naam Lan Tap Pro circa 40 euro. Je kunt hem ook kopen als zelfbouwki­t, dan zonder een behuizing en zonder de ‘Pro’ toevoeging, voor circa 20 euro.

Zonder de behuizing wordt dan ook duidelijk waar het apparaat zijn naam eigenlijk aan te danken heeft: de printplaat heeft de vorm van een ninja-werpster (Throwing Star). De hardware valt onder de GPL, nabouwen is uitdrukkel­ijk toegestaan.

 ??  ?? Great Scott Gadgets
Prijs: circa 40 euro Doelwit: LAN
Niveau:
Great Scott Gadgets Prijs: circa 40 euro Doelwit: LAN Niveau:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands