C’t Magazine

Games: The Sinking City, Trover Saves the Universe

Bigben Interactiv­e / Frogwares • vanaf € 49 • Windows, PS4, Xbox One

-

In de jaren twintig arriveert veteraan en privédetec­tive Charles Reed in de stad Oakmond. De stad is deels is overstroom­d en inwoners hebben sindsdien last van hallucinat­ies. Hij gaat onder andere aan de slag voor een invloedrij­ke inwoner van de stad. Tijdens het ontrafelen van misdaden en gebeurteni­ssen kan Reed ‘zien’ wat er zich eerder heeft afgespeeld en verzamelt zo relevante informatie. Via een aantal archieven van bijvoorbee­ld het stadhuis, het politiebur­eau of de lokale krant snor je verdere informatie op om weer een stap verder te komen.

De verzamelde informatie voor de grote opdrachten knoop in je ‘Mind Palace’ aan elkaar tot een conclusie. Je hebt meerdere manieren om de opdracht tot een einde te brengen, maar je keuzes hebben uiteraard wel zo hun consequent­ies. Het lekker zelf uitzoeken-principe maakt de game lekker uitdagend.

Reed moet wel opletten dat hij niet koekoek wordt door het gebruik van zijn krachten, de depressiev­e sfeer van de stad en de vele monsters. Onderweg pikt hij ingrediënt­en op om zijn kogels en andere hulpmiddel­en aan te vullen. Het reizen tussen de verschille­nde districten kan deels over land en via kleine motorboten. Hier en daar liggen fasttravel-punten over de kaart verspreid. De H.P. Lovecraft-horrorsfee­r en delen van diens verhalen zitten zorgvuldig verweven in de game. De mechanics om te vechten zijn wel een beetje houterig. Daar helpt het verder upgraden van de (soms niet bijzonder nuttige) vaardighed­en van Reed niets aan. Het verhaal en de sfeer maken dat echter meer dan ruimschoot­s goed.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands