C’t Magazine

Mobiel Microsoft

-

Microsoft heeft geen eigen besturings­systeem voor smartphone­s meer, maar is zeker nog geïnteress­eerd in de mobiele markt. De Android-versie van Microsoft Word overschree­d onlangs zelfs het aantal van een miljard installati­es. Ook andere Office-apps zoals Excel en PowerPoint hebben de 500 miljoen installati­es overschred­en. Dat is al helemaal knap als je bedenkt dat die Office-apps pas zo’n vier jaar beschikbaa­r zijn. Er zijn erg weinig apps in Googles Play Store met meer dan een miljard installati­es, en die bestaan vaak al langer, zoals sommige Google-apps en Facebook-app.

Daarbij is wel een behoorlijk dikke kanttekeni­ng op zijn plaats: veel van die ‘geïnstalle­erde’ Microsofta­pps zijn waarschijn­lijk nooit geopend. Microsoft heeft afspraken gemaakt met smartphone­leverancie­rs als Samsung om Microsoft-apps vooraf geïnstalle­erd op hun telefoons mee te leveren. Hoeveel mensen de apps daadwerkel­ijk gebruiken is niet bekend. Voor gebruik van mobiele Office-apps is een betaald Office 365-account nodig.

Microsoft probeert ook op andere manieren contact te houden met de mobiele gebruikers. Zo kun je de mobiele app Microsoft Authentica­tor (iOS/ Android) gebruiken voor het inloggen op je pc bij

Office, OneDrive enzovoort. En vorig jaar werd met een update van Windows 10 de ‘Jouw telefoon’-app geïntroduc­eerd. Daarmee kunnen foto’s, berichten en meldingen worden gesynchron­iseerd tussen Windows en een (Android-)smartphone. Onlangs werd bekend dat Microsoft een functie test waarbij de app tevens het scherm van de smartphone kan spiegelen op je Windows-pc. Die zal waarschijn­lijk in een volgende Windows-update beschikbaa­r komen. Dus ook al is Windows 10 Mobile dood verklaard, Microsoft blijft vanaf de zijlijn lekker meespelen.

 ??  ?? Microsoft blijft via apps en integratie met Windows 10 actief op smartphone­s en tablets.
Microsoft blijft via apps en integratie met Windows 10 actief op smartphone­s en tablets.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands