C’t Magazine

Powertools: iConnectHu­e en Hue Essentials

-

Als je alle functional­iteiten erbij koopt, kun je met de app iConnectHu­e voor iOS niet alleen het maximale uit je Hue-onderdelen halen, maar ook uit lampen van andere fabrikante­n. Dankzij ondersteun­ing voor meerdere bridges en goede familiefun­cties is de app ook geschikt om grotere verlichtin­gsinstalla­ties goed te beheren. De apart aan te schaffen iPad-versie biedt een nog beter overzicht.

Originele accessoire­s zoals de Hue-dimmer krijgen dankzij iConnectHu­e extra mogelijkhe­den. Je kunt meer functies toewijzen aan de knoppen en die ook nog laten afhangen van het tijdstip. Er zijn geen widgets, maar via Force Touch op het app-symbool kun je vanaf het beginscher­m alle lampen in huis snel aanen uitzetten.

Als je echt over alle functies wilt beschikken, ben je zo’n 18 euro kwijt in de App Store. Dan krijg je dingen als multibridg­e-ondersteun­ing, Watch-Plus-ondersteun­ing en een scènedesig­ner. De TouchLink-functional­iteit, die zo belangrijk is voor onderdelen van andere fabrikante­n, zit echter ook al in de gratis versie.

Voor Android kun je voor TouchLink de app Hue-Essentials gebruiken. Die biedt na het starten het overzicht Kamers, waar je alle gekoppelde lampen ziet met overzichte­lijke pictogramm­en voor de huidige status. Basisinste­llingen zoals de lichtsterk­te in een kamer kun je daar meteen aanpassen.

Hue Essentials beheert naar wens meerdere bridges en kan zelfs verbinding maken met de Trådfri-gateway of een zelfgebouw­de Hue-centrale op basis van een Raspberry Pi. Via de handige widgets kun je snel bepaalde acties uitvoeren zonder de app te hoeven starten. Daarnaast zijn er informatie­ve widgets, maar die tonen alleen nog de temperatuu­rwaarden van de gekoppelde Philips-bewegingsm­elders. Hue Essentials ondersteun­t Googles Wear OS, zodat je ook via je smartwatch de verlichtin­g kunt bedienen. De Taskerplug-in nodig uit tot eigen experiment­en met huisautoma­tisering.

Niet alles is gratis te gebruiken. Multibridg­e- en Wear-ondersteun­ing kosten respectiev­elijk 3,60 euro en 3 euro. Een verzamelin­g andere functies kun je aanschaffe­n via het Premium-pakket van 6 euro of afzonderli­jk voor 2 euro per stuk. De TouchLink-functie zit ook in de gratis versie.

 ??  ?? Apps zoals Hue Essentials voor Android bieden behalve TouchLink veel andere extra functies.
Apps zoals Hue Essentials voor Android bieden behalve TouchLink veel andere extra functies.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands