C’t Magazine

Facebook komt met stille modus

-

Facebook is gestart met het gefaseerd uitrollen van een stille modus binnen de apps voor iOS en Android. Via je instelling­en en ‘Je tijd op Facebook’ krijg je de stille modus (Quiet Mode) als optie. Die modus blokkeert de meeste notificati­es die de app aan je wil laten zien. Als je de app opent, word je met een duidelijke tekst in beeld (beeldvulle­nd, dus niet te missen) eraan herinnerd dat de functie aanstaat, met daarbij wel de optie om de instelling uit te schakelen. De modus is via een ingesteld schema in te plannen of handmatig in te stellen. Deze optie is anders dan de optie om pushnotifi­caties te blokkeren, want die blokkeert niet de meldingen in de app zelf.

Volgens Facebook is de aanpassing onder andere bedacht vanwege de nieuwe routines die mensen nu

hebben, waarbij grenzen stellen aan het gebruik van sociale media erg wenselijk kan zijn. Een aantal meldingen zijn verplicht om te tonen, bijvoorbee­ld als het gaat om updates die betrekking hebben op je privacy, en die worden dan ook niet geblokkeer­d.

Deze aanpassing maakt deel uit van een grotere update waarin je een dashboard krijgt met wekelijkse trends, inzage in je gebruik overdag en ’s nachts en een teller met het totale aantal bezoeken. Verder wordt er nog gewerkt aan het beter kunnen beheren van je nieuwsfeed, zodat je beter kunt bepalen welk type posts je te zien krijgt. Android loopt iets achter qua het uitrollen van de opties ten opzichte van iOS, maar op het moment dat je dit leest moeten beide besturings­systemen de opties bevatten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands