C’t Magazine

Casio G-Shock Move met hartslagse­nsor

-

De G-Shock-serie van Casio bestaat uit extreem rugged horloges, voorzien van extra functies en snufjes voor outdoor-activiteit­en. De nieuwe Move van Casio heeft een optische hartslagse­nsor met een reeks functies specifiek gericht op fitness en beweging. Het horloge kan via z’n kleine MIP-lcd-scherm je hartslag en hartslagzo­ne (recovery, base, cardio, threshhold, maximum) tonen. Op die manier moet je je hartslag goed kunnen vasthouden tijdens je activiteit­en of het opbouwen van je uithouding­svermogen.

De Move geeft je ook een schatting van je VO2max dankzij een algoritme van Firstbeat. Naast de optische sensor voor je hartslag heeft hij een sensorset-up voor hoogte en barometris­che druk, een kompas, temperatuu­rsensor en 3-assige versnellin­gssensor voor het meten van je bewegingen en stappen. Het horloge heeft ook GPS- en Glonass-ondersteun­ing. De knoppen zijn bewust flink van formaat en antislip om ze goed te kunnen blijven bedienen. Koppelen aan de Move-app gebeurt via bluetooth. De app

biedt naast inzage in alle gemeten data ook toegang tot notificati­es voor telefoonge­sprekken, mails en sms tijdens het sporten. Ook via trillingen krijg je de notificati­es doorgesein­d.

Na 2,5 uur laden via usb is het horloge weer klaar voor 14 uur continu gebruik. Het horloge laadt ook bij via zonnecelle­n en is naast schokbeste­ndig tot 200 meter waterdicht. De Move is verkrijgba­ar in twee kleuren en kost 400 dollar. Op het moment van schrijven zijn er nog geen prijzen voor de Benelux bekend.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands