C’t Magazine

Alphacool waterkoeli­ng voor servers

-

Servers koelen met waterkoeli­ng is nogal een gedoe aangezien de onderdelen die je nodig hebt lastig in een rackbehuiz­ing van bijvoorbee­ld 1U of 2U weg te werken zijn. Alphacool komt nu met speciale waterkoeli­ngsoplossi­ngen speciaal voor servers.

Alphacool heeft verschille­nde koelblokke­n voor processors, zoals de Eisblock XPX 1U voor onder andere de AMD AM4-cpu’s en de Intel LGA1200- en LGA 2060-socket. De Eisblock XPX Pro 1U is voor de AMD Threadripp­er en Epyc, en de Intel LGA 3647-socket. Verder zijn er koelblokke­n voor grafische kaarten en verdeelblo­kken met pomp in verschille­nde vormen. Er worden twee pompen in de verdeelblo­kken gebruikt: de krachtige DD310 kan een flinke waterflow voor elkaar krijgen en de DC-LT volstaat voor kleine loops.

De radiatoren zijn van koper, zodat er zo veel mogelijk warmte wordt afgegeven bij een snel ronddraaie­nde ventilator. De radiatoren zijn verkrijgba­ar in versies voor alle rackhoogte­s. Voor de 1U-servers

zitten er 40mm-ventilator­en op, bij de 4U-variant 120mm-ventilator­en. De complete sets hebben verschille­nde maximale koelcapaci­teiten. De maximale configurat­ie voor 1U verstouwt 490 W warmte, bij 2U is dat 880 W, bij 3U 1600W en bij 4U 2400 W. De prijzen van de kits beginnen bij 230 euro voor U3 en lopen op tot startpriij­zen van 270 euro bij de 4U-kit.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands