C’t Magazine

Bèta van Android Nearby Share

-

Google hee een nieuwe functie vrijgegeve­n voor het eenvoudig delen van gegevens. Die functie heet Nearby Share en doet denken aan AirDrop van Apple. Nearby Share is alleen beschikbaa­r voor gebruikers die zich hebben aangemeld voor bètaversie­s op Googles Play Services.

Als Nearby Share geactiveer­d is, duikt de functie op zodra je bij een bestand op ‘share’ tikt. Als je daarna op Nearby Share tikt, zoekt de smartphone zelf naar

andere apparaten die deze functie ook ingeschake­ld hebben. Daarna moeten de beide toestellen toestaan dat de gegevens verstuurd worden en dan begint het verzendpro­ces.

Bij de instelling­en van Nearby Share kun je kiezen hoe de gegevens vervolgens verzonden worden, meldt de Android blog xdadevelop­ers. Je hebt de keuze tussen wifi, mobiele data of een overdracht zonder internetge­bruik.

Google hee het automatisc­h back-uppen van foto’s en video’s van messenger-apps zoals WhatsApp op Android en iOS uitgeschak­eld. Volgens Google is de reden voor het gedeelteli­jk deactivere­n het willen besparen op resources.

Volgens een supportpos­t van Google Photos Help delen gebruikers momenteel meer foto’s en video’s dan normaal. De functie kan weer worden ingeschake­ld voor individuel­e mappen in de Google Photosapp via ‘Backup & Synchronis­atie / Apparaatma­ppen met back-ups’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands