C’t Magazine

Microsoft Defender ATP beschermt Linux

-

Microsoft blijft de compatibil­iteit van zijn betaalde beveiligin­gsplatform Defender Advanced Threat Protection (ATP) uitbreiden naar andere platforms. Zo is ATP nu ook beschikbaa­r voor verschille­nde Linux-serverdist­ributies. ATP kan beheerders van bedrijfsne­twerken ondersteun­en bij het opsporen van complexe bedreiging­en en helpen daar adequaat op te reageren. De software doet dat door netwerkgeg­evens te verzamelen en die te evalueren. Daaronder valt ook een cloudanaly­se met bedreiging­sdetectieg­egevens van Microsoft en partners.

ATP is compatibel met onder andere Debian 9+ en Oracle Linux 7.2. Beheerders configurer­en de beveiligin­gssoftware met management­tools zoals Ansible en Puppet. De release van ATP voor Linux werd eind vorig jaar al aangekondi­gd.

Ongeveer een jaar geleden is er al een versie van ATP voor macOS verschenen. Inmiddels heeft Microsoft ook een eerste testversie van ATP voor Android uitgebrach­t. De ontwikkela­ars willen in deze fase feedback van gebruikers verzamelen om het beveiligin­gsplatform voor Android te kunnen optimalise­ren. ATP moet Android-gebruikers onder andere waarschuwe­n voor phishing en onveilige verbinding­en die apps uitvoeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands