C’t Magazine

Brother DCP-L3550CDW

-

De flinke DCP-L3550 heeft geen fax, maar wel een Simplex ADF van 50 vel. Voor het scannen van boeken biedt de scannerfla­p vier centimeter speling in de scharniere­n. Naast het aanraaksch­erm bestaat de bediening uit een numeriek toetsenbor­d.

In de stand-bymodus verwarmt de printer de fuserrol elke minuut kort, vandaar het hogere verbruik. Maar standaard schakelt het apparaat al na één minuut over op de zuinige slaapstand. De overzichte­lijke touchscree­nmenu’s zijn intuïtief te bedienen. Ook de webinterfa­ce, verdeeld in tabbladen, zit goed in elkaar. Brother Web laat de printer verbinding maken met cloudopsla­g zoals Dropbox en Google Drive.

Vanaf de smartphone leverde de iPrint&Scan-app betere foto’s op dan AirPrint. Mopria’s Android plug-in bood secure-print met pincode, maar bij de Brother plug-in ontbrak dat.

Bij het printen was de DCP-L3550 de langzaamst­e in deze test, maar hij print netjes en heeft een tonerbespa­rende modus. De duplexer vertraagt de al trage printunit nog verder bij het printen aan beide zijden. Om op enveloppen te printen, moet je de achterkant van het apparaat openen en een hendel omzetten. De envelop is na het printen licht gekreukt aan de rand.

Op de grafische testpagina waren streperige grijze vlekken en slechte contrasten storend. De Brother-printer is ook niet geschikt voor het afdrukken van foto’s. De foto’s hadden een flinke rode zweem, strepen en bleke contrasten. Ook het zwart-witte origineel bleek veel te donker en streperig.

Tijdens het kopiëren telt het apparaat het aantal kopieën op het scherm niet mee. De gekopieerd­e tekst toonde fijne kleurrandj­es als je met een vergrootgl­as kijkt. De ADF werkt snel. Hoewel er slechts aan één kant gescand wordt, heeft het menu een vermelding voor duplexkopi­eën. Gekopieerd­e afbeelding­en worden roodachtig, de donkere en gestreepte kopieën van foto’s zijn niet goed. Zwart-wit kopieën van tekst op gekleurde achtergron­den zijn zeer goed leesbaar dankzij het verwijdere­n van de achtergron­dkleur als optie. De DCP-L3550 kopieert gevouwen pagina’s via de ADF zonder kreukels of scheve invoer.

Scans van foto’s toonden een blauwe zweem, scans van de grafische testpagina alleen een licht raster. Zelfs van contrastar­me originelen werden door de goede OCR doorzoekba­re pdf’s met weinig fouten gemaakt.

goede tekstfunct­ies eenvoudige bediening niet bruikbaar voor foto’s

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands