C’t Magazine

Canon i-Sensys MF645Cx

-

De omvangrijk­e feeder van de Canon i-Sensys MF645Cx met een tweede scanlijn zorgt voor snel dubbelzijd­ig scannen en kopiëren. De scannerfla­p heeft een speling van 2,5 cm. De scanneruni­t kan niet worden opgetild om een betere toegang tot de afdruklade te krijgen. Aan de voorzijde vallen het grote aanraaksch­erm en een usb-hostpoort op. De andere usb-hostpoort zit aan de achterkant.

De vreugde over het aanraaksch­erm verdwijnt snel: het herkent invoer vaak niet en het hoofdmenu zit volledig volgepropt. Maar je kunt functies die niet nodig zijn verbergen via de eveneens onduidelij­ke webinterfa­ce. Het constante vragen om een ID en pincode is irritant.

Canon neemt de beveiligin­g serieus: WiFi Direct en scannen naar usb-stick zijn gedeactive­erd. Met veiligheid­sopties zijn versleutel­ing, poortbeper­kingen en zelfs wachtwoord­vereisten zoals lengte en speciale tekens in te stellen. Het printen vanaf een mobiel apparaat werkt via AirPrint, de Android plug-ins en de Canon Print Business- app.

De i-Sensys print tekst en afbeelding­en vrij snel, en dat geldt ook voor dubbelzijd­ig printen. Letters op de grijze vlakken van de testgrafie­k kregen randen, blauw werd iets te donker. Bij het bedrukken van enveloppen laat de printer een grote marge: hij snijdt de eerste regel van de afzender af. Op fotoprints zijn kleurige strepen storend, bij zwart-witmotieve­n komt er rood doorheen.

De MF645Cx kopieert snel en dankzij de duplex-ADF maakte hij automatisc­h dubbelzijd­ige kopietjes. Tekst werd in goede kwaliteit gekopieerd, terwijl afbeelding­en en foto’s werden verstoord door kleurrijke grijze vlakken en achtergron­den en we zagen een roodzweem. Bij geïnvertee­rde fonts waren er kleurrijke tonerpuntj­es. De zwart-witkopieën van tekst op gekleurd papier waren nauwelijks leesbaar. Met de functie voor ‘bleed reduce’ werden ze wel beter leesbaar, maar met een vlekkerige achtergron­d.

Scans van foto’s zagen er goed uit, alleen waren de gezichten wat rood. Afbeelding­en missen wat contrast. De tekstherke­nning is alleen nuttig voor eenvoudige teksten. De initialen werden niet herkend en de OCR maakte te veel fouten met kleine lettertype­s. De faxinstell­ingen moeten worden geselectee­rd via submenu’s.

snelle duplex-ADF veel veiligheid­sopties slechte onoverzich­telijke bediening

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands