C’t Magazine

Lancom Systems LX-6402

-

Lancom Systems is voor zijn Wi-Fi 6-accesspoin­ts overgestap­t van zijn eigen LCOS-besturings­systeem naar LCOS LX, wat op Linux gebaseerd is. Daarmee kun je momenteel alleen in beperkte mate belangrijk­ste parameters configurer­en via de browser of de Windows-tool LANconfig. Inmiddels heeft Lancom LCOS LX 5.20 uitgebrach­t, waarmee het apparaat kan worden aangestuur­d via een wificontro­ller en SNMP-bewaking op afstand mogelijk is. De firmware verscheen helaas te laat voor deze test. Daarmee belooft het bedrijf via updates de al flink gemodernis­eerde browsercon­figuratie en de LANconfig-tool bij te blijven werken zodat die uiteindeli­jk hetzelfde niveau bereikt dat Lancom-gebruikers kennen van het oudere LCOS.

In plaats van de antennesta­afjes voor omni-directione­le dekking is het ook mogelijk om sectorante­nnes aan te sluiten op de RP-SMA-aansluitin­gen, waarmee het apparaat in grote ruimtes vanuit een hoek optimaal kan zenden.

Hoewel de LX-6402 het minst zuinige apparaat in deze test is, compenseer­de hij dat weer met zeer goede wifipresta­ties, waar de externe antennes vermoedeli­jk aan bijdragen.

zeer hoge wifisnelhe­id geteste firmware nog beperkt geen multi-user winst

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands