C’t Magazine

Hardware

-

Minisforum maakt mini-pc’s en heeft plannen voor de DeskMini DMAF5 aangekondi­gd. Die lijkt qua formaat verdacht veel op de NUC van Intel. De exacte maten van de behuizing zijn nog niet bekendgema­akt, maar hij past in de palm van een hand.

De krachtbron wordt een AMD Ryzen 5 3550H die vier cores heeft, acht threads, acht gpu-cores en een basiskloks­nelheid van 2,1 GHz. Met de boost haalt hij 3,7 GHz. Voor de koeling wordt een fikse ventilator ingezet die met een laag toerental onder de 30 decibel moet blijven. Verder zit er onder meer een flinke koperen heatpipe in om de warmte af te voeren.

Aan de achterkant van de DMAF5 zitten twee gigabit-netwerkpoo­rten, twee USB 3.1 Gen 1 type A-poorten, HDMI 2.0 en DisplayPor­t. Voorop zitten een USB 3.1 type C-poort (DisplayPor­t 1.2-compatibel), twee USB 3.0-poorten, waarvan eentje geel gekleurd is en bedoeld is om apparaten te laden. Daarnaast zit er een gecombinee­rde audiojack op. Van binnen is er plek voor een 2,5”-schijf (max 2 TB), M.2-ssd (max 2 TB, SATA), maximaal 32 GB DDR4-2400-geheugen in twee SODIMM-slots en er zit Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.1 (Intel Wi-Fi 6 AX200) in. De bovenkant van de pc plopt eenvoudig los om bij de hardware te kunnen – een schroevend­raaier is niet nodig. De kleine pc kan drie 4K-schermen aansturen met 60 Hz.

Met een montagebeu­gel monteer je hem makkelijk op de achterkant van een monitor. Via de website minisforum.com kun je je inschrijve­n om geïnformee­rd te worden zodra de Indiegogo-campagne van start gaat. Prijzen zijn nog niet bekend. Een Ryzen 4000-model staat ook op de planning.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands