C’t Magazine

Algemeen

-

Chat- en VoIP-app Discord is vooral bekend als handige tool voor gamers, maar wil zich nu op een breder publiek gaan richten, wat niet direct gaming-gerelateer­d hoe te zijn. Daarvoor wordt het platform op een aantal punten gewijzigd. Ook het gebruiksge­mak moet een oppepper krijgen. Er komen templates om eenvoudige­r een server op te zetten en de ‘onboarding’ wordt versimpeld. De capaciteit voor voice en video is opgeschaal­d.

CEO Jason Citron bedankt in een blogpost de games die de gebruikers naar het platform brachten. De gebruikers gaven aan graag een algemene plek te willen hebben voor eigen community’s om onderling gezellig te kunnen kletsen. Veel mensen gebruiken Discord om te communicer­en over boeken, muziek en kunst, en door het vele thuiswerke­n wordt het nu ook meer zakelijk gebruikt. Het platform startte in 2015 en hee inmiddels meer dan 100 miljoen maandelijk­s actieve gebruikers.

Gebruikers babbelen elke dag 4 miljard minuten in gesprekken via 67 miljoen actieve servers. Per week gaat het om 26 miljard gespreksmi­nuten via 13,5 miljoen actieve servers. Discord blij trouw aan de focus op gesprekken: geen eindeloos gescrol, geen nieuwsfeed­s, geen tracking van likes en geen algoritmes die bepalen wat je wel of niet te zien krijgt. Met het recent gelanceerd­e Safety Center hopen ze het platform veilig te houden, zodat iedereen de regels begrijpt en weet welk gedrag wel of niet getolereer­d wordt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands