C’t Magazine

ILockIt GPS slim fietsslot

-

Met de ILockIt GPS vergrendel je je fiets via je smartphone en maak je het dieven nog lastiger met een onzichtbar­e extra beveiligin­g.

De ILockIt wordt geleverd met verstelbar­e klemmen voor als je een afwijkend fietsframe hebt. Door de bewegende delen is de behuizing niet waterdicht, maar de fabrikant hee de interne elektronic­a wel afgedicht. Tijdens het testen leverden gesimuleer­de regenbuien geen problemen op. Met een volgeladen accu ben je een heel seizoen onder de pannen.

Bij het installere­n wordt het slot eenmalig gekoppeld aan de app (Android, iOS). Vanaf dat moment kan het slot met een tik van je vinger worden bediend. Dat kan ook automatisc­h wanneer je smartphone en het slot op een instelbare afstand elkaar naderen of van elkaar verwijderd raken.

Als de twee elkaar lange tijd uit het oog verloren hebben of als de telefoon opnieuw opgestart wordt, werkt de automatisc­he herkenning soms niet en moet je de app erbij pakken.

Heb je je telefoon niet bij de hand? Dan kan het slot worden geopend met een zelfgekoze­n code. De ILockIt hee ook bewegingss­ensoren die een 110 dB(A) luid alarm af laten gaan zodra je fiets wordt bewogen. Een stil alarm instellen kan ook. In beide gevallen stuurt het slot de huidige gps-coördinate­n door zodat de app in realtime kan zien waar je fiets uithangt. De benodigde simkaart met data is voor de eerste twee jaar inbegrepen in de aankooppri­js. Daarna ben je 2,90 euro per maand kwijt. Er is ook een plug-in kettingslo­t te krijgen.

 ??  ?? uitrusting systeemeis­en accu, bluetooth, sim, gps, sirene smartphone met Android / iOS
uitrusting systeemeis­en accu, bluetooth, sim, gps, sirene smartphone met Android / iOS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands