C’t Magazine

Wi-Fi 6-accesspoin­ts

- Ernst Ahlers en Daniel Dupré

Met Wi-Fi 6 moet wifi sneller gaan en een groter bereik hebben. We hebben bij drie nieuwe basisstati­ons gekeken wat Wi-Fi 6 op dit moment te bieden hee . Het is inderdaad sneller, maar niet altijd. En sommige handige functies ontbreken nog.

Net als voor een thuisnetwe­rk zijn er al geruime tijd Wi-Fi 6-accesspoin­ts voor bedrijfsom­gevingen verkrijgba­ar. In het najaar van 2019 konden we daar nog geen echt grote serieuze voordelen bij vinden ten opzichte van de vorige generatie apparaten met Wi-Fi 5. Inmiddels zijn er nieuwe modellen verschenen, waarvan we er drie nader hebben bekeken: de EnGenius ECW230, de Lancom Systems LX6402 en de Zyxel WAX650S.

Ze beschikken allemaal over functies die voor bedrijfsom­gevingen belangrijk zijn, zoals VLAN’s voor meerdere logisch gescheiden netwerken die ook in meerdere logische stations (multi-SSID) verdeeld worden, of het individuee­l authentice­ren van wifigebrui­kers. Je bedient ze via een clouddiens­t of via een lokale wificontro­ller. Op moment van testen was dat laatste bij Lancom nog in voorbereid­ing, maar inmid

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands