C’t Magazine

Compacte 48”-oled-tv van Sony

-

Sony hee een 48-inch oled-tv aan de Master-serie in het assortimen­t toegevoegd. Dit compactere formaat tv is geschikt voor in de wat kleinere huiskamers of slaapkamer, maar biedt verder wel alle voordelen van de grotere modellen. De A9 OLED 4K HDR-tv hee een eigen X1 Ultimate Picture Processor voor een natuurgetr­ouw beeld. Dankzij oled hee de tv een zeer brede kijkhoek, een uitstekend contrast en absolute zwartwaard­en. Voor snelle bewegende beelden gebruikt Sony de techniek met de naam X-Motion Clarity om het beeld helderder, scherper en vloeiender weer te geven.

Voor het geluid wordt het Acoustic Surface Audiogelui­dssysteem ingezet. Het scherm trilt daarbij mee voor realistisc­h geluid en beeld en geluid zonder vertraging. Bij het design is ervoor gezorgd dat de voet en luidspreke­rs niet zichtbaar zijn, zodat de voorkant strak oogt. In de voet zitten een subwoofer en het kabelmanag­ement verwerkt, wat kan worden opgevouwen als je besluit de tv aan de muur te hangen.

De A9 draait op Android 9 Pie en biedt toegang tot alle populaire apps als Netflix, Videoland, Ziggo Go, NLZiet, Kijk, NPO Start en Disney+. De afstandsbe­diening licht handig op in het donker en via Google Assistant zoek je content door je stem te gebruiken. De tv werkt samen met HomeKit en AirPlay 2. De 48” Bravia A9 4K HDR OLED TV (modelnumme­r KD-48A9) hee een adviesprij­s van 2000 euro.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands