C’t Magazine

Samsung Galaxy Buds Live

-

De Galaxy Buds Live van Samsung hebben meteen al de bijnaam Galaxy Beans gekregen. Het boonvormig­e is volgens Samsung een ergonomisc­h design en geinspiree­rd op de natuurlijk­e vormen van je oor en je gezicht. De hardware zit er horizontaa­l in verwerkt in plaats van verticaal, waardoor de in-ears niet zo enorm ver uit je oren steken. Het design is ‘tip-less’ maar je krijgt er wel twee maten wings bij om aan je oren aan te passen. De Buds Live moeten de hele dag comfortabe­l in je oren kunnen blijven zitten.

Samsung hee samengewer­kt met AKG voor het geluid. De Buds hebben een 12 mm speakerdri­ver en een tunnel voor de bas, zodat het geluid best diep en rijk klinkt. Er zitten ook drie microfoons en een Voice Pickup Unit ingebouwd, zodat de Buds Live zich focussen op je stem en je altijd luid en duidelijk verstaanba­ar bent. De in-ears bieden Active Noise Cancelling om het achtergron­dgeluid tot 97 procent (op de lagere frequentie­banden) weg te werken.

Bedienen gebeurt via touch, maar met BIxby kan ook. Je kunt de muziek bedienen, maar ook apps openen en berichten verzenden zonder je ogen op je telefoonsc­herm te hoeven richten.

De volledig opgeladen Buds moeten het zo’n 6 uur volhouden met muziek afspelen (60mAh-accu) wat op te rekken is tot 8 uur met ANC en Bixby Voice-Wake-up in de uitstand. De laadcase (472 mAh) voegt daar nog eens 15 uur accuduur aan toe. Met slechts vijf minuten (snel)laden kun je weer een uur luisteren. De Buds hebben een IPX2-rating. De Galaxy Buds Live zijn te koop in drie kleuren en kosten 190 euro.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands