C’t Magazine

Alphacool Eiswolf 2 GPU AIO

-

Koelingbou­wer Alphacool brengt de Eiswolf 2 all-inone waterkoeli­ngskit uit voor grafische kaarten. Die koelt de volledige grafische kaart. De Eiswolf 2 GPU AIO combineert het voordeel en de performanc­e van zelfgebouw­de custom-loop waterkoeli­ng zonder dat je zelf hoe te puzzelen met onderdelen. Op de pomp na zijn de onderdelen van de set ook los te krijgen. De Eiswolf 2 kan namelijk net als een custom-loop ook uitgebreid worden. Met quickrelea­se-verbinding­sstukken kun je de onderdelen aansluiten op bestaande waterkoeli­ngsonderde­len van de fabrikant.

De kit koelt zowel de grafische chip, VRM’s en het grafisch geheugen. Op de 240mm-radiator (NexXxos ST 30, koper) zitten twee

Alphacool Aurora Lux Pro 120mm-fans geschroefd, die net als het waterblok RGB-verlichtin­g hebben. De pomp zit in de unit op de grafische kaart verwerkt. Dat moet voor minder geluid zorgen en neemt slechts iets meer ruimte in.

De Eiswolf 2 krijgt een versie voor kaarten van AMD en een voor Nvidia-kaarten. Bij AMD worden alleen de RX 5700 en RX 5700 XT ondersteun­d (de referentie­modellen). Bij de kaarten van Nvidia is er meer keuze: de RTX 2070 tot en met de RTX 2080 TI worden ondersteun­d, en ook de Super-varianten van kaarten vallen daaronder. Ook daar gaat het om referentie­modellen. Alphacool hee een lijst met ondersteun­de modellen op zijn website gezet. Er volgt nog wel ondersteun­ing voor de custom-ontwerpen van grafische-kaartbouwe­rs. De Eiswolf 2 hee een adviesprij­s van 200 euro.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands