C’t Magazine

Samenwerke­n

-

Het Finse Nordtouch biedt met Flinga Whiteboard en Wall twee makkelijk te gebruiken webtools voor naadlozer samenwerke­n.

Flinga Whiteboard is een online whiteboard waarbij je teksten op een canvas kunt zetten en aanvullen met persoon-icoontjes, cirkels en vierkanten met tekstlabel­s of links.

Als je twee elementen op elkaar legt en even wacht, maakt Flinga een verbinding. Er is een penfunctie en de mogelijkhe­id om eigen foto's te uploaden. Alle instelling­en zijn verborgen in een zijmenu aan de linkerrand.

Flinga Wall is de digitale tegenhange­r van het prikbord, waar je gekleurde postits met losse woorden of korte teksten aan vastmaakt. Die collectie kan worden weergegeve­n als een lijst of als vierkanten die naast elkaar zijn gerangschi­kt.

Alle informatie op het prikbord kan worden geëxportee­rd in Excel-formaat (XLSX). Voor het gebruik van Flinga Whiteboard en Flinga Wall hoeft alleen de organisato­r zich te registrere­n. De organisato­r kan ook de rechten van de deelnemers bepalen (op vier verschille­nde niveaus).

Als je met een smartphone meedoet, kun je het beste de QR-code voor een sessie scannen. Het testen verliep prima, maar de touchfunct­ie van onze Surface-tablet zorgde ervoor dat Fling Whiteboard na elke tik op het scherm de elementen van het board uit het zicht plaatste.

De twee tools zijn perfect om te brainstorm­en of om een groep naar een mening te vragen, bijvoorbee­ld bij een videoconfe­rentie of tijdens colleges.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands