C’t Magazine

HUNTING SIMULATOR 2

Nacon / Neopica • € 60 • Windows, Xbox, PS4

-

In Hunting Simulator 2 gaat om het goed voorbereid op pad gaan om te jagen. Je hebt de juiste papieren en het juiste wapen nodig voor elk dier. Rondrennen tot je een dier tegenkomt is niet aan te raden, met rustig wandelen krijg je er veel meer voor je vizier. Er zijn zes bossen op drie locaties om uit te kiezen.

Je kunt een hond meenemen die je wat werk uit handen neemt en gezelschap biedt. Zijn goede neus speurt naar sporen van een hert of eland. Je moet wel opletten in welke richting een aangeschot­en dier wegstrompe­lt in de vegetatie. De sporen variëren in versheid, ter indicatie van hoe ver je van het beest verwijderd bent. Kleinere dieren zijn na het neerschiet­en ook door de hond te apporteren.

Gelukkig hoef je niet met de geschoten dieren op je nek weer helemaal terug naar je jachthut, want alle dieren worden keurig bij je jachthut afgeleverd, Je kunt er dan voor kiezen om ze te verkopen voor wat zakgeld voor extra spullen, of als trofee houden.

Er zijn diverse uitkijktor­ens waarmee je de locatie kunt afspeuren naar wild. Na de jacht kun je terug naar je luxe blokhut en daarin je wapens, kleding en andere uitrusting aanpassen en uitbreiden. Met de verdiende dollars is genoeg te kopen, waaronder vergunning­en om een x aantal van de dieren neer te mogen schieten. De omgevingen ogen redelijk, maar hadden wat opgepoetst­er en realistisc­her gemogen. De houterige animaties (van bijvoorbee­ld de honden) doen afbreuk aan de sfeer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands