C’t Magazine

Samsung Galaxy Tab S6

-

Gebruikers van de Tab S6 hebben de keuze om hem te gebruiken in de reguliere Android- of de DeX-modus. De Android-versie, die optisch is aangepast door Samsung en is uitgebreid met enkele functies zoals Multi Window, is vooral geschikt voor het kijken naar films of het internette­n op de bank.

De DeX-modus is bedoeld om productief mee aan de slag gaan. Vaak gebruikte programma’s kunnen op het bureaublad en op de taakbalk worden vastgepind. Door er met de rechtermui­sknop op te klikken, kan een contextmen­u worden opgeroepen. Applicatie­s kunnen parallel aan elkaar worden geopend in een vrij aan te passen formaat. De DeX-modus werkte echter niet altijd even vlekkeloos omdat er apps zijn die het niet ondersteun­en. Met die apps moest DeX na elke verkleinin­g van een venster opnieuw worden opgestart. Daarnaast worden die programma’s altijd gestart in de geminiatur­iseerde vensterwee­rgave.

De meegelever­de S Pen is voor meer dan alleen het maken van aantekenin­gen of om mee te tekenen. Via Bluetooth LE wordt het een afstandsbe­diening. Verschille­nde gebaren activeren de camera, schakelen tussen lenzen of zoomen. Je kunt de pen ook gebruiken om video’s te pauzeren of naar het volgende nummer te gaan. De pen wordt opgeladen in het laadcontac­t aan de achterkant. Je kunt ook schrijven met een lege accu. Het tweedelige Book Cover Keyboard is verkrijgba­ar als accessoire, maar dat is een wankele bedoening. Het toetsenbor­d is ontwikkeld voor de Tab S6 en dockt via pogo-pincontact­en. Magneten houden het op zijn plaats. De tablet kan worden neergezet en gebruikt als een laptop in combinatie met het coverdeel aan de achterkant, waar ook de stylus in zit en een geïntegree­rde standaard. Helaas werkt dat niet met magnetenm maar een soort kleefstrip die de taak niet aankan. Tijdens het gebruik liet het steeds weer los, soms na een paar minuten, soms pas na enkele uren. De concurrent­ie biedt betere oplossinge­n.

Als je de tablet alleen productief inzet op een vaste werkplek, kunt je hem beter combineren met de Charging Dock en een Bluetooth-toetsenbor­d. Het toetsenbor­d zelf zit goed in elkaar, maar met de kleine toetsen maak je snel typfouten. Teksten kwamen met het toetsenbor­d van Apple wat sneller tot stand. Het extra trackpad is praktisch als vervanging van de muis, de DeX-modus kan direct worden gestart met een toetsencom­binatie (Fn+DeX).

mooi oledscherm goede luidspreke­rs gammele cover

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands