C’t Magazine

Kinoni EpocCam

-

De app en desktopsof­t ware zijn snel geinstalle­erd, maar opties zoals witbalans ontbreken. Ze maken heel snel verbinding. Op de pc gebeurt dit via de virtuele cameradriv­er, een aparte applicatie is niet nodig. De geïnstalle­erde ‘EpocCam Viewer’ toont het camerabeel­d als een test en neemt de virtuele camera in beslag. Deze mag dus niet draaien als de videoconfe­rentiesoft­ware toegang moet hebben tot de mobiele telefoon.

De gratis app toont een discreet watermerk in de stream en toont lokaal reclame voor het starten, tijdens het streamen en na het stoppen van de stream. De maximale resolutie is 640×480 pixels, geluid ontbreekt. Overschake­len naar de frontcam kan alleen met de betaalde versie onder Android, onder iOS schakelt de gratis versie wel over, maar dan moet je eerst een beoordelin­g geven in de app store (wat je kunt annuleren). Beide versies starten altijd standaard met de hoofdcamer­a en moeten bij het omschakele­n naar de frontcam opnieuw worden verbonden. Een portretmod­us ontbreekt.

De betaalde iOSversie biedt ook een virtueel greenscree­n, maar dat werkt niet beter dan de achtergron­dopties van Teams, Skype en Zoom. Hij kan ook via het videostrea­mingprotoc­ol NDI verbinding maken, zodat je bijvoorbee­ld op de pc in plaats van de EpocTools de software van ndi.tv kunt gebruiken.

driver regelt verbinding geen instelmoge­lijkheden frontcam gebruik omslachtig

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands