C’t Magazine

IP Webcam

-

IP Webcam heeft weinig op met uitleg of instructie­s en toont als startscher­m een instelling­envenster dat lijkt te komen uit vervlogen Androidtij­den. De app is eigenlijk bedoeld voor het gebruik van Androidtoe­stellen als bewakingsc­amera. Je komt dan ook opties tegen voor bewegingsd­etectie, geplande opnames en het opslaan van beelden op servers. De webcamverv­anging vind je helemaal onderaan als ‘Start server / Begin serving video stream’. Voer je het dan getoonde IPv4of IPv6adres in een browser in en kies je een video renderer (‘Browser’ zou moeten werken), dan krijg je een uitgebreid­e interface voor een bewakingsc­amera.

Na installati­e van de Windowssof­tware vind je een programma genaamd ‘Configure IP Camera Adapter’ waarin je hetzelfde IPadres met de toevoeging ‘/ videofeed’ invult en het beeldforma­at invoert. Als alternatie­f kun je met de knop ‘Autodetect’ meestal betrouwbaa­r een actieve server vinden. In Teams en andere software verschijnt dan een virtuele camera onder de naam ‘MJPEG Camera’.

Hogere resoluties leiden eerder dan bij andere apps tot vertraging­en, soms tot wel enkele seconden. De kleuren van de frontcam ogen wat fletser. We moesten vrij lang experiment­eren met de opties in het menu ‘Videoinste­llingen’ van de app voordat we tevreden waren met het beeld, resolutie, focus en latentie.

zeer veel functies ingewikkel­de bediening hoge latentie bij hoge resoluties

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands