C’t Magazine

Trust Verro Ergonomic Mouse

-

De ergonomisc­he muis Trust Verro is ideaal voor wie last hee van polspijn na een dag werk, en ook voor wie dat vooral niet wil krijgen.

De Trust Verro-muis richt zich met name op ergonomisc­h werken. Het is een draadloze 60 graden gedraaide muis, zodat je pols in een veel stabielere houding zit en je meer vanuit je elleboog en schouder werkt. De vingers liggen stabiel op de muis, met de linker- en rechtermui­sknop en het scrolwielt­je letterlijk onder vingerbere­ik, net als de knoppen voor voor- en achteruit in de browser. Een batterij wordt meegelever­d, en moet in het vakje onderop, waar ook de usb-ontvanger in zit.

Contact is snel gemaakt, daarna werkt de Trust Verro meteen. Het hanteren is even wennen, maar na een tijdje werkt het prettiger en schrik je als je weer een gewone muis in handen hebt. Aan de onderkant zit een aan-uitschakel­aar, maar de muis gaat vanzelf op stand-by als je hem een tijdje niet gebruikt.

De Trust Verro hee een ergonomisc­he vorm die wel goed in je hand moet liggen. Heb je bijvoorbee­ld een handschoen­maat van rond de 7,5, dan past hij perfect. Anders wordt het lastig om de knoppen te bedienen. De functies van de knoppen voor vooren achteruit hadden we liever andersom gezien, maar Trust biedt zelf geen so ware om dat aan te passen. Gelukkig is er (en Trust verwijst daar zelf ook naar) X-Mouse Button Control, daar kan dat wel mee. Met de dpiknop verander je de nauwkeurig­heid tussen 600, 1200 en 1600 dpi, waar voor elk wat wils bij zit.

systeemeis­en Windows v.a. 7, macOS v.a. 10.5, Chrome OS

dpi 600 / 1200 / 1600

gewicht 115 g

meegelever­d AA-batterij

trust.nl € 40

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands