Trust Ver­ro Er­go­no­mic Mou­se

C’t Magazine - - Inhoud -

De er­go­no­mi­sche muis Trust Ver­ro is ide­aal voor wie last hee van pols­pijn na een dag werk, en ook voor wie dat voor­al niet wil krij­gen.

De Trust Ver­ro-muis richt zich met na­me op er­go­no­misch wer­ken. Het is een draad­lo­ze 60 gra­den ge­draai­de muis, zo­dat je pols in een veel sta­bie­le­re hou­ding zit en je meer van­uit je el­le­boog en schou­der werkt. De vin­gers lig­gen sta­biel op de muis, met de lin­ker- en rech­ter­muis­knop en het scrol­wiel­tje let­ter­lijk on­der vin­ger­be­reik, net als de knop­pen voor voor- en ach­ter­uit in de brow­ser. Een bat­te­rij wordt mee­ge­le­verd, en moet in het vak­je on­der­op, waar ook de usb-ont­van­ger in zit.

Con­tact is snel ge­maakt, daar­na werkt de Trust Ver­ro met­een. Het han­te­ren is even wen­nen, maar na een tijd­je werkt het pret­ti­ger en schrik je als je weer een ge­wo­ne muis in han­den hebt. Aan de on­der­kant zit een aan-uit­scha­ke­laar, maar de muis gaat van­zelf op stand-by als je hem een tijd­je niet ge­bruikt.

De Trust Ver­ro hee een er­go­no­mi­sche vorm die wel goed in je hand moet lig­gen. Heb je bij­voor­beeld een hand­schoen­maat van rond de 7,5, dan past hij per­fect. An­ders wordt het las­tig om de knop­pen te be­die­nen. De func­ties van de knop­pen voor voo­ren ach­ter­uit had­den we lie­ver an­ders­om ge­zien, maar Trust biedt zelf geen so wa­re om dat aan te pas­sen. Ge­luk­kig is er (en Trust ver­wijst daar zelf ook naar) X-Mou­se But­ton Control, daar kan dat wel mee. Met de dpiknop ver­an­der je de nauw­keu­rig­heid tus­sen 600, 1200 en 1600 dpi, waar voor elk wat wils bij zit.

sys­teem­ei­sen Windows v.a. 7, macOS v.a. 10.5, Chro­me OS

dpi 600 / 1200 / 1600

ge­wicht 115 g

mee­ge­le­verd AA-bat­te­rij

trust.nl € 40

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.