C’t Magazine

Trust Fyra streaming-microfoon

-

De GXT 258 Fyra-microfoon zorgt voor een goede verstaanba­arheid, ook als bij videoverga­deren meerdere sprekers achter de microfoon plaatsneme­n.

Een externe microfoon zoals de Trust Fyra kan bijvoorbee­ld een slechte laptopmicr­ofoon vervangen. Hij hee een metalen grill en staat op een stevige driepoot. Je kunt hem rechtop zetten, maar ook wat kantelen. Aan de voorkant zitten draaiknopp­en voor microfoong­ain en het volume van een aangeslote­n hoofdtelef­oon (via de 3,5mmpoort). Die zijn van plastic en voelen wat instabiel. Via indrukken van de gain-knop mute je de microfoon tijdelijk.

De mode-knop bovenop laat je wisselen tussen omnidirect­ioneel (goed bij meerdere sprekers) en drie andere modi. De leds voor de modus kun je met een knopje onderop van kleur veranderen of uitschaken.

Na het bij Windows selecteren van ‘GXT 258 Microphone’ als invoerappa­raat werkt de Fyra meteen. We moesten de gain-knop wel helemaal omhoog draaien omdat het geluid bij de videopartn­ers een stuk zachter bleek te zijn dan van onze webcam. De stemmen klonken wel veel beter, meer gebalancee­rd en een stuk minder wollig. Deze microfoon is met zijn uitstekend­e S/R-verhouding dan ook voor meer bruikbaar dan videobelle­n: podcasts, vloggen, voice-over, streaming en zelfs muziek opnemen. Maar de gain mag dan wel een tandje meer hebben. microfoont­ype condensato­r samplerate 16-bit 48kHz frequentie­bereik 30-18.000 Hz

signaalrui­sverhoudin­g 130 dB meegelever­d tripod-voet, usb-kabel (180 cm), handleidin­g trust.nl € 130

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands