C’t Magazine

Samsung Galaxy Book Flex 13"

-

De Samsung Galaxy Book Flex 13" is een hybride laptop met een 360-graden scharnier. Dat betekent dat je het deksel volledig achter de body kunt klappen. Met een gewicht van minder dan 1,2 kilogram is het een van de lichtste in zijn soort, al is het natuurlijk wel zo dat tablets zonder toetsenbor­d nog minder wegen.

Het touchscher­m kun je met je vingers of met een stylus bedienen. Net als bij de Note-smartphone­s noemt Samsung die S-Pen. Ook kun je de stylus net als bij de smartphone­s in de behuizing opbergen, waar hij ook meteen wordt opgeladen. Anders dan gebruikeli­jk bij Windows-tablets heeft de Flex geen 3:2-scherm, maar het convention­ele 16:9-formaat. Als je hem in de tabletmodu­s rechtop houdt, heb je een zeer smal en hoog scherm voor je.

Samsung gebruikt hetzelfde QLED-paneel als bij de Ion, maar die van de Flex is met maximaal 500 cd/m² een stuk donkerder – het nadelige effect van de extra touch- en digitizerl­agen in het scherm.

Door het opvallende designkleu­ren – blauw met zilveren randen – en de rechte in plaats van aflopende zijkanten lijkt de Galaxy Book Flex dikker dan hij eigenlijk is. Het is juist een van de dunste laptops die momenteel verkrijgba­ar zijn. De zijkanten zijn nog net hoog genoeg voor de USB-C-aansluitin­gen. Samsung is volledig voor die interfaces gegaan en heeft er drie van op de Flex geplaatst. Twee daarvan ondersteun­en Thunderbol­t. Op alle drie poorten kun je de USB-C-voeding aansluiten, net als externe monitoren.

De Samsung Galaxy Book Flex 13" is alleen beschikbaa­r in de configurat­ie die we hier getest hebben. Hij heeft een ssd met 256 GB opslag en 8 GB LPDDR4 RAM, wat enigszins beperkt is. Met uitzonderi­ng van de ssd zit alles op het moederbord gesoldeerd.

Het verlichte toetsenbor­d is hetzelfde als van de Galaxy Book Ion, behalve de blauw gekleurde toetsen die het design van de behuizing volgen – waardoor de in het toetsenbor­d geïntegree­rde vingerafdr­uklezer er visueel niet uitspringt. En net als de Ion kan het touchpad tijdens het gebruik worden gebruikt als Qi-oplaadmat.

ruimte voor stylus in behuizing lange accuduur zeer helder scherm 16:9-scherm

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands