C’t Magazine

Magix Foto Manager

-

De fotomanage­r van Magix draait onder Windows vanaf versie Vista, wat iets zegt over de stand van zaken van de ontwikkeli­ng. Magix houdt in ieder geval de ondersteun­ing van het RAW-formaat nog wel een beetje up-to-date. Foto Manager toonde geen RAW-foto’s van een Panasonic S1R, en die van een Nikon Z7 alleen met verschille­nde kleuren. Bij het openen van een map met bestanden van veel verschille­nde formaten, crashte Foto Manager reproducee­rbaar. De snelheid van de RAW-weergave verschilde sterk: CanonRAW’s waren snel en die van Nikon heel langzaam.

Het programma wordt in modern donkergrij­s gehouden. Ratings volgens het vijfsterre­nsysteem en kleurlabel­s kunnen niet worden toegekend. Maar het programma kan albums maken en hiërarchis­che categorieë­n beheren. Dat werkt alleen binnen de eigen software. De metadata worden door Foto Manager niet ingebed. De IPTC-editor is beperkt tot zeer weinig datavelden.

In plaats daarvan heeft Magix geprobeerd om gebruikers­gerichte functies te implemente­ren, zoals het importeren vanuit een Google-account en het exporteren naar Facebook en Flickr. Photo Manager brandt JPEG-cd’s en dvd’s voor het bekijken op tv, wat inmiddels wat achterhaal­d is. Daarnaast kunnen fotoseries als een diashow op een pc worden afgespeeld. Indien gewenst start Foto Manager het programma Cewe Fotoservic­e – als dat geïnstalle­erd is.

Magix Foto Manager richt zich vooral op het weergeven en exporteren. Dat zou helemaal prima zijn als het niet zo langzaam zou werken en zo makkelijk zou crashen.

soms instabiel langzaam bij RAW-foto’s

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands