C’t Magazine

Roborock S6 MaxV

-

De S6 MaxV6 van Roborock kenmerkt zich door een zeer goede navigatie: na de eerste ronde had hij al een correcte plattegron­d gemaakt en ook de kamergrenz­en zo ingericht dat er geen aanpassing­en achteraf nodig waren. In de dagelijkse praktijk rijdt hij eerst langs de randen van de betreffend­e kamer en daarna zoekt hij het midden op. Scherpe hoeken en stoelen met plat uitlopende stoelpoten leveren daarbij geen problemen op. Bij de onze test kon hij uit alle hoeken waar hij zichzelf in manoeuvree­rde wegkomen, ook zonder hulp.

Vaste obstakels zoals meubels en muren werden in de meeste gevallen op tijd gedetectee­rd middels lidar- en IR-sensoren, zodat hij ze zelden aanstootte. Als dat wel zo was, ging het zo zacht dat je niet bang hoeft te zijn voor bekraste meubels. Wat ons erg beviel was dat de S6 MaxV in principe niet onder banken, kasten of hangende wc’s rijdt waar de doorrijhoo­gte niet voldoende is. Met behulp van zijn camera detecteerd­e de S6 MaxV snoeren, uitwerpsel­en, schoenen en allerlei steunen – die obstakels werden zonder aanraken vermeden.

Tijdens het schoonmake­n vonden we het geluid van de stofzuigro­bot prettig klinken, hoewel het iets luider is dan dat van de Deebot T8. Dat gaat overigens niet ten koste van het resultaat. Vergeleken met andere stofzuigro­bots haalt hij goede schoonmaak­resultaten op harde vloeren en een bevredigen­d resultaat op vloerbedek­king. De accucapaci­teit is voldoende voor zo’n 180 minuten zuigen, wat overeenkom­t met een appartemen­t of een vloeropper­vlak van 180 vierkante meter. Die waarde kan variëren afhankelij­k van het type vloer, het aantal obstakels en de vorm van de ruimtes.

Als je meer wilt, monteer je de dweil. Net als de S5 Max heeft de S6 Max een veel grotere tank dan andere Roborock-modellen, met een volume van 280 milliliter. Bovendien kun je de watertoevo­er in de app aanpassen. Dat maakt het bijvoorbee­ld mogelijk om de badkamer natter te reinigen dan laminaat.

Als je je zorgen maakt over de camera vanwege gegevensbe­scherming, moet je de objectdete­ctie uitschakel­en en de camera eventueel afplakken. De S6 MaxV is nog bruikbaar genoeg zonder app en cloud, omdat hij handmatig kan worden gestart en gestopt en je met een druk op de knop de huidige locatie extra kunt schoonmake­n.

goede navigatie beperkte objectherk­enning stoffilter wat lastig te legen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands